Henk Stipdonk

Henk Stipdonk

Functie
directeur
Telefoonnummer
+31 70 456 19 65
E-mailadres
info@kimnet.nl

Henk Stipdonk studeerde Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Na enige jaren wetenschappelijk onderzoek aan deze universiteit trad hij in 1985 in dienst bij Rijkswaterstaat. Daar raakte hij in diverse onderzoeksfuncties en leidinggevende functies vertrouwd met allerlei facetten van het verkeer en vervoer. 

In 2004 maakte Henk de overstap naar de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV), waar hij 15 jaar lang leidinggaf aan een multidisciplinair team van wetenschappelijk onderzoekers. In zijn werk lag het accent op de analyse van mobiliteits- en ongevalsgegevens en op modellering. In 2013 promoveerde Henk in Delft op het proefschrift 'Road Safety in Bits and Pieces'. In dit proefschrift liet hij zien hoe de ontwikkeling van de verkeersveiligheid zich beter laat begrijpen als we de trends in ongevallen en mobiliteit opdelen in specifieke groepen.

Bij het KiM gaat Henks aandacht uit naar het ritsen van onderzoek en beleid. Het KiM doet er alles aan om onderzoeksresultaten bruikbaar te maken voor mobiliteitsbeleid. Hij heeft een zeer brede belangstelling voor het vakgebied en ziet als grootste uitdaging de transitie naar fossielvrije mobiliteit in de wereld.