Directeur George Gelauff neemt afscheid van het KiM

‘Het voelt een beetje te zwaar, de balans opmaken na 40 jaar actief te zijn geweest op het snijvlak van kennis en beleid’, zegt George Gelauff bij zijn afscheid als directeur van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). In een blog deelt hij in tien punten zijn inzicht over de kruisbestuiving tussen beleid en kennis: vechten of groeien? Zijn antwoord laat zich raden. Een betoog dat hij natuurlijk afsluit met een model.

Onderzoek rode draad in loopbaan

George: ‘Ook bij het CPB, mijn vorige werkgever, lag daar al mijn interesse. Bij het Planbureau zocht ik elke 7 jaar een ander onderwerp ook. Zo kreeg ik ook op een gegeven moment het terrein van IenW in mijn portefeuille: wegen, ruimte, mobiliteit en dergelijke. Dus toen ik de vacature van directeur bij het KiM zag, was ik meteen geïnteresseerd. Dezelfde onderwerpen, maar dan meer de diepte in: dat zag ik wel zitten. Het feit dat ik dan als directeur eindverantwoordelijke zou zijn, was spannend in het begin. Maar ik heb hier 4 jaar met veel plezier gewerkt.’

Beleid en kennis: vechten of groeien?

Als afscheid deelt George in tien punten zijn inzicht over de kruisbestuiving tussen beleid en kennis. Een betoog dat natuurlijk eindigt dat in een model. Afsluitend met de vraag: wordt het vechten of groeien? Geen twijfel waar George zijn voorkeur ligt.

Pensioen?

Na een carrière in het onderzoek blijft George onverminderd onderzoekend. Hij gaat de komende jaren verder in een nieuwe rol als programmaleider Maatschappelijke Betrokkenheid bij het Apostolisch Genootschap. Zijn eerste publicatie in die nieuwe rol staat al in een landelijk dagblad.

Opvolger

Wie George opvolgt als KiM-directeur is nog niet bekend. Tot een opvolger aantreedt neemt Arjen ’t Hoen zijn rol waar.