Henk Stipdonk benoemd tot directeur KiM

Op 1 februari 2019 start Dr. H.L. (Henk) Stipdonk als directeur van het KiM.

Henk geeft momenteel leiding aan wetenschappelijk onderzoek bij de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid). Daarvoor was Henk werkzaam bij Rijkswaterstaat.

Henk studeerde Natuurkunde aan de Universiteit van Leiden. In 2013 is Henk aan de Technische Universiteit Delft gepromoveerd op de dissertatie “Road safety in bits and pieces; for a better understanding of the development of the number of road fatalities”.

Het KiM is blij dat de vacature die is ontstaan door het vertrek van George Gelauff op korte termijn wordt ingevuld. Henk vindt het een “geweldige eer om directeur te worden van het KiM. Het KiM heeft een team dat alles weet over mobiliteitsontwikkelingen en de factoren die ertoe doen. De KiM-thema’s staan voortdurend in de schijnwerpers. Ik heb enorm veel zin om daar deel van uit te mogen gaan maken”.