KiM wint ‘Gouden RAI Wiel’ met Mobiliteitspanel Nederland

George Gelauff en Sascha Hoogendoorn-Lanser hebben de RAI Mobiliteitsprijs ‘Het Gouden RAI Wiel’  in ontvangst genomen. De prijs werd op 30 maart tijdens het RAI Mobiliteitsdiner uitgereikt door minister Schultz van Haegen

Het KiM wint de prijs voor het Mobiliteitspanel Nederland (MPN). De RAI Vereniging spreekt haar waardering uit voor de vernieuwende onderzoeksaanpak. Tevens spreekt ze haar waardering uit voor de wijze waarop het KiM kennis toevoegt aan het brede veld van de mobiliteit in Nederland. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt om personen of instellingen te eren en te stimuleren, die zich op nationaal of internationaal niveau onderscheiden op het gebied van verkeer en vervoer of van vervoermiddelen in brede zin.

Het MPN is een initiatief van het KiM in samenwerking met partners Goudappel Coffeng en de Universiteit Twente. Doel van het MPN is het in kaart brengen van de veranderingen in het verplaatsingsgedrag van een vaste groep mensen en huishoudens over een langere periode. Het MPN kan zo de samenhang verkennen tussen wijzigingen in het verplaatsingsgedrag en persoonlijke en huishoudkenmerken en andere mobiliteitsbeïnvloedende factoren.