Serge van Dam benoemd als directeur Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid

Serge van Dam start op 9 september als directeur van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). Serge volgt Henk Stipdonk op, die sinds 2 juli met pensioen is.

Drs. S (Serge) van Dam (Master in Management Consultancy) is op dit moment topadviseur verkeersmanagement en smart mobility bij Rijkswaterstaat (RWS). Hij leidt de groep van topadviseurs bij RWS en is voorzitter van een Europese werkgroep van wegbeheerders. Daarvoor was hij zelfstandig ondernemer en adviseur, steeds op het gebied van mobiliteit. Hij was medeoprichter van het adviesbureau Lysias en studeerde bestuurskunde in Leiden en Indiana (VS) en advieskunde aan de VU.

Jan Hendrik Dronkers, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW): 'Ik ben blij met de komst van Serge als nieuwe directeur van het KiM. Serge heeft waardevolle ervaring op het gebied van duurzame mobiliteit en verkeersmanagement, en beschikt over een groot nationaal en internationaal mobiliteitsnetwerk. Serge zal het KIM gaan leiden in een dynamische tijd van grote veranderingen op het gebied van mobiliteit. Het KIM is onmisbaar voor het vernieuwen van het mobiliteitsbeleid. Ik heb alle vertrouwen in Serge en zie uit naar onze samenwerking.'

Serge van Dam: 'Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij het KiM. Mobiliteit staat aan het begin van een transformatie. Dat maakt het belangrijker dan ooit om op basis van hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek beleidskeuzen te kunnen afwegen en onderbouwen. Het KiM speelt daarin een sleutelrol, als vertrouwde en onafhankelijke adviseur voor IenW. Met veel enthousiasme ga ik met de collega's een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de kwaliteit, positie en toegevoegde waarde van het KiM.'

Deze benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst.