De relatie tussen attitudes en reisgedrag en het verband met de coronapandemie

Nederlanders waren tijdens de coronapandemie negatiever over het reizen met het openbaar vervoer en positiever over het gebruik van de auto. Aannemelijk is dat hun houding ten aanzien van deze vervoerwijzen met de beëindiging van de COVID-maatregelen weer hetzelfde wordt als hun houding vóór de pandemie. Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) verwacht hierdoor geen structurele veranderingen in het reisgedrag van Nederlanders. Wel zullen veranderingen optreden doordat mensen bijvoorbeeld vaker thuiswerken of tijdens de pandemie voor een andere vervoerwijze hebben gekozen, met nieuwe gewoontes als gevolg. Dit schrijven onderzoekers van het KiM in het rapport 'De relatie tussen attitudes en reisgedrag en het verband met de coronapandemie'.