Werken bij het KiM

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) is een kleine organisatie die gekenmerkt wordt door een informele werksfeer en inhoudelijk gedreven medewerkers. Bij het KiM is veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het KiM biedt uitdagend en afwisselend werk met grote maatschappelijke relevantie.

Aandachtsgebieden

De inhoudelijke aandachtsgebieden van het KiM zijn het mobiliteitsgedrag van burgers en bedrijven, ontwikkelingen in mobiliteit en bereikbaarheid, (welvaarts)economische aspecten van mobiliteit en infrastructuur, de relatie tussen mobiliteit, ruimtelijke ordening en klimaatvraagstukken, de effectiviteit en efficiency van  overheidsinstrumenten, marktordeningsvraagstukken en bestuurlijke aspecten.

Schakel tussen wetenschap en beleid

Het KIM is een zelfstandig onderdeel van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en hét kennisinstituut van IenW op het gebied van strategische mobiliteitsvraagstukken. Er is geen politieke of beleidsmatige bemoeienis met de inhoud van onze onderzoeksresultaten. We willen een wezenlijke bijdrage leveren aan de strategische kennisbasis voor het mobiliteitsbeleid. Het KiM is de schakel tussen wetenschap en beleid. We zijn daarin kritisch, open en constructief.

Vacatures

Is je interesse gewekt? Bekijk dan onze vacatures.

De uitdagingen omtrent mobiliteit nemen vooral in de stedelijke omgeving toe. Smart oplossingen bieden kansen om de uitdagingen het hoofd te bieden. Verder is mobiliteit een belangrijk onderdeel van een duurzame, gezonde stedelijke omgeving. Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) en de Hogeschool Utrecht (HU) zijn een samenwerking aangegaan om op dit terrein onderzoek te doen.

De samenwerking tussen het KiM en de HU start met een associate lector die bij toekenning van een L.INT subsidie door zal groeien naar een functie als L.INT lector begin 2021.

Lees hier de volledige vacaturetekst. U kunt tot en met 25 oktober 2020 uitsluitend direct online solliciteren.

Wilt u meer informatie over deze functie, neem dan contact op met: 

Stages

Regelmatig heeft het KiM plaats voor stagiaires. Ben je bezig met de afronding van een master opleiding die raakvlakken heeft met het werkterrein van het KiM? En ben je geïnteresseerd om je (afstudeer)stage te doen bij het KiM? Stuur dan een mail naar info@kimnet.nl.

Stage vacatures

Momenteel zijn er geen stage vacatures.